Forside  |  
 | 

Aktuelt november 2011Aktuelt november 2011

24.11.11: Det binde øje

06.11.11: Sandheden vinder

05.11.11: FN's fejlslutning om abort

05.11.11: Tak Bubber

 

29.11.11: Læger mod abort i klemme29.11.11: Læger mod abort i klemme

NORGE: Praktiserende læger kan ikke nægte, at henvise til abort

Praktiserende læger i Norge har ingen lovfæstet ret til at nægte at henvise til abort af samvittighedsgrunde. I praksis har man dog i mange år accepteret lokale løsninger. Denne mulighed vil det norske Helse- og Omsorgsdepartement dog fjerne nu. Der er ”ikke hjemmel for kommunen til at fritage lægen for opgaver som er pålagt ved lov eller forskrift”, hedder det i en rundskrivelse.
Debatører i Norge frygter, at denne nye strategi vil få alvorlige konsekvenser for både læger og patienter. Læger, der oplever at aborthenvisninger og andre problemstillinger er så problematiske, at de ikke kan medvirke uden at gå alvorligt på kompromis med deres faglige og etiske overbevisning, vil i praksis blive tvunget til at opgive deres fag og patienter vil miste en dygtig og samvittighedsfuld læge. Læs analyse af to norske teologer: Hallvard N. Jørgensen og Espen Ottosen

18.11.11: Irerne støtter abortforbud18.11.11: Irerne støtter abortforbud

Fra pressekonferencen, Dr. Berry Kiely th.

Et stort flertal af irere støtter forfatningens beskyttelse af det ufødte barn, viser en helt ny meningsmåling. I Irland er abort forbudt, med mindre der er fare for moderens liv, og det er altså denne retssikkerhed for det uføte barn, der støttes af 61 % af de adspurgte i undersøgelsen og som kun 17 % er imod .
Dr. Berry Kiely, talsmand for organisationen Pro Life Campaign, der har bestilt undersøgelsen, udtaler, at undersøgelsen endnu en gang bekræfter, at langt størstedelen af det irske folk ser det ufødte barn, som et medmenneske, der til fulde fortjener retten til livet.

Men det er ikke kun det ufødt barn, der nyder godt af den irske lovgivning. I næsten to årtier har internationale opgørelser vist, at Irland er det sundeste sted i verden at føde sit barn. (Igen bekræftet af den internationale opgørelse over mødredødelighed fra 2010.)
Læs om undersøgelsen.

 

14.11.11: Ny bevægelse udfordrer fri abort14.11.11: Ny bevægelse udfordrer fri abort

Tirsdag den 8. november skulle borgerne i delstaten Mississippi stemme om en forfatningsændring (Amendment 26), der definerer ethvert menneske som 'en person' fra undfangelsen og til den naturlige død.
Det er bevægelsen Personhood USA, der står bag denne nye udfordring af abortloven. I stedet for at stå foran abortklinikker og stille krav om, at kvinder skal se deres barn på ultarlyd før abortvalget o.lign. tiltag, som ellers er gængs pro-life-strategi i USA, konfronterer Personhood-bevægelsen direkte abortproblemets rod: At det ufødte barn ikke beskyttes af loven.
I Mississippi blev forfatningsændringen ikke vedtaget, men Personhood USA fortsætter sin lobbyvirksomhed både i Misisippi og i ander stater, for at opnå lovens beskytte af ethvert menneske fra undfangelsen.

Læs omtale af sagen. Læs Personhood USA's egen kommentar til nederlaget.

Se kampagnevideo her: