Forside  |  
 | 
 

Abort efter 12. ugeAbort efter 12. uge

Denne grafik viser udviklingen i antallet af tilladelser og aflag på ansøgninger om abort efter 12. uge. Som det ses faldt antallet af ansøgninger i 2011 for første gang siden tilbud om fosterscrening til alle gravde blev indført i 2004, men steg igen i 2012. Antallet af afslag er stabilt. Kilde: Abortankenævnets årsrapport 2012.

Hvor sent i graviditeten gives der tilladelse?Hvor sent i graviditeten gives der tilladelse?

Denne grafik viser antallet af tilladelser og afslag fordelt på graviditetslængden.  Som det fremgår udføres der stadig meget sene aborter i Danmark. 15 kvinder fik således tilladelse til abort efter 22. uge i 2012.  Kilde: Abortankenævnets årsrapport 2012.

Hvor mange får abort pga. mistanke om handicap?Hvor mange får abort pga. mistanke om handicap?

Den øverste grafik viser med hvilken begrundelse der bevilges abort efter 12. uge. Som det fremgår af grafen stiger antallet af aborter pga. handicap omkring 20. graviditetsuge. Det er på dette tidspunkt misdannelsesscanningen foretages. Ialt blev 514 børn aborteret på mistanken om, at de havde et handicap i 2012.

Den nederste grafik viser udviklingen over de seneste år. I 2012 steg antallet af tilladelser til abort pga. handicap voldsomt, mens antallet af tilladelser pga. forhold hos kvinden faldt. Kilde: Abortankenævnets årsrapport 2012.