Forside  |  
 | 

CitatCitat

"Kære lille du. Jeg savner dig hver dag, og det er en stor sorg for mig, at jeg valgte dig fra. Jeg ville sådan ønske, at du var her sammen med os, din familie. Det er som om, at der er noget, der er gået i stykker inden i mig, noget der har svært ved at hele ..." abortbarnet.dk (skriv til dit barn)

Information om ...Information om ...

PresseklipPresseklip

CitatCitat

"At slå et menneske ihjel er forkert, og en abort svarer til at slå et menneske ihjel, selvom mennesket kun er et foster". Enig, siger 18 % i ny dansk undersøgelse.

Besøg Abortbarnet.dkBesøg Abortbarnet.dk

Læs: Jeg fortryder!Læs: Jeg fortryder!

Kontakt Retten til Liv ...Kontakt Retten til Liv ...

Følg Retten til Liv:Følg Retten til Liv:

 

Nej til fosterdiagnostik ...Nej til fosterdiagnostik ...

... som ikke udføres for barnets skyld!
Man skal ikke romantisere handicaps, eller undervurdere den store sorg, det er at få et alvorligt sygt barn. Men disse børn er mennesker, som dig og mig. Disse børn har en plads og et potentiale, som det er vores ansvar at respektere og fremelske. Retten til Liv protesterer imod den fejlfindingsmentalitet, som de fosterdiagnostiske tilbud i Danmark er et udtryk for. Retten til Liv kæmper for en ubetingede respekt for livet.

Jeg kommer aldrig over detJeg kommer aldrig over det

Eva fik en abort, fordi fosterdiagnostikken viste, at hendes barn havde downs syndrom. Eva fortrød bittert og bruger i dag sin historie til at advare andre:

"At tage mit barns liv var det frygteligste, og det mest skræmmende jeg har gjort. Jeg kommer aldrig over det."

Læs Evas beretning.

Being different, It's normalBeing different, It's normal

Being different, It's normalDenne varme og tankevækkende video blev spredt på de sociale medier på World Down Syndrome Day 21. marts 2015.

Et liv med Cystisk Fibrose er også værd at leveEt liv med Cystisk Fibrose er også værd at leve

Cystisk fibrose er nok den genetiske sygdom, der giver anledning til flest handicapaborter i den vestlige verden. Men nu vil 17 årige Claire Wineland, der selv har cystisk fibrose, nedbryde fordommene omkring sygdommen. Hun har startet 'The Clairity Project', der er en række informative YouTubefilm om livet med cystisk fibrose. På CNN-blog skriver Claire: I want to share a story about finding joy and beauty in places that others see pain and suffering. I am sick, yes. But I am so much more.

Baby Thomas - med trisomi 13Baby Thomas - med trisomi 13

Se denne smukke og alvorlige videoberetning om et par forældre, der får at vide, at de venter en lille dreng med trisomi 13 og anbefales en abort.
Trisomi 13 er en kromosomfejl, der er forbundet med mange indre skader, der gør, at barnet ikke kan leve mere end få dage udenfor livmoderen.
Men forældrene valgte at beholde deres lille dreng, så længe hans lille liv varede.
Videoen er udgivet på GodTube

Jamies storyJamies story

The Hand Of HopeThe Hand Of Hope

Under en operation på en lille dreng i 21. graviditetsuge, skyder pludselig en lille hånd ud af operationssåret, griber om lægens finger og holder fast.

Billedet, 'The Hand Of Hope', der har betaget mennesker verden over, er taget af fotojournalist Michael Clancy

Etiske aspekterEtiske aspekter

Fosterdiagnostik og abort hænger ikke nødvendigvis sammen, men det er en kendsgerning, at tilbuddet gives for at fremme og legitimere frasortering af det uperfekte.

Find holdninger til fosterdiagnostik.

 

Lejeune-erklæringenLejeune-erklæringen

Genetikeren Jérôme Lejeune (1926–1994), der som den første opdagede, at downs syndrom skyldes et ekstra kromosom nr. 21 kæmpede hele sit liv for ethvert barns ret til livet. Han nedskrev en erkælæring, som mange læger verden over har tilsluttet sig og i dag efterlever.

Læs Lejeune-erklæringen.