Forside  |  
 | 

CitatCitat

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred er abort."

Moder Teresa

CitatCitat

En offentlig institution, for hvem den ufødte handicappede kun er et spørgsmål om kroner og ører, fortjener ikke agtelse og anerkendelse og må stemples som ”an enemy of the unborn” (en fjende af den ufødte).

Arne Munk

 

Nej til fosterdiagnostik ...Nej til fosterdiagnostik ...

... som ikke udføres for barnets skyld!
Man skal ikke romantisere handicaps, eller undervurdere den store sorg, det er at få et alvorligt sygt barn. Men disse børn er mennesker, som dig og mig. Disse børn har en plads og et potentiale, som det er vores ansvar at respektere og fremelske. Retten til Liv protesterer imod den fejlfindingsmentalitet, som de fosterdiagnostiske tilbud i Danmark er et udtryk for. Retten til Liv kæmper for en ubetingede respekt for livet.

Jeg kommer aldrig over detJeg kommer aldrig over det

Eva fik en abort, fordi fosterdiagnostikken viste, at hendes barn havde downs syndrom. Eva fortrød bittert og bruger i dag sin historie til at advare andre:

"At tage mit barns liv var det frygteligste, og det mest skræmmende jeg har gjort. Jeg kommer aldrig over det."

Læs Evas beretning.

Baby Thomas - med trisomi 13Baby Thomas - med trisomi 13

Se denne smukke og alvorlige videoberetning om et par forældre, der får at vide, at de venter en lille dreng med trisomi 13 og anbefales en abort.
Trisomi 13 er en kromosomfejl, der er forbundet med mange indre skader, der gør, at barnet ikke kan leve mere end få dage udenfor livmoderen.
Men forældrene valgte at beholde deres lille dreng, så længe hans lille liv varede.
Videoen er udgivet på GodTube

The Hand Of HopeThe Hand Of Hope

Under en operation på en lille dreng i 21. graviditetsuge, skyder pludselig en lille hånd ud af operationssåret, griber om lægens finger og holder fast.

Billedet, 'The Hand Of Hope', der har betaget mennesker verden over, er taget af fotojournalist Michael Clancy

Etiske aspekterEtiske aspekter

Fosterdiagnostik og abort hænger ikke nødvendigvis sammen, men det er en kendsgerning, at tilbuddet gives for at fremme og legitimere frasortering af det uperfekte.

Find holdninger til fosterdiagnostik.

 

Lejeune-erklæringenLejeune-erklæringen

Genetikeren Jérôme Lejeune (1926–1994), der som den første opdagede, at downs syndrom skyldes et ekstra kromosom nr. 21 kæmpede hele sit liv for ethvert barns ret til livet. Han nedskrev en erkælæring, som mange læger verden over har tilsluttet sig og i dag efterlever.

Læs Lejeune-erklæringen.