Forside  |  
 | 

CitatCitat

"Kære lille du. Jeg savner dig hver dag, og det er en stor sorg for mig, at jeg valgte dig fra. Jeg ville sådan ønske, at du var her sammen med os, din familie. Det er som om, at der er noget, der er gået i stykker inden i mig, noget der har svært ved at hele ..." abortbarnet.dk (skriv til dit barn)

Information om ...Information om ...

PresseklipPresseklip

CitatCitat

"At slå et menneske ihjel er forkert, og en abort svarer til at slå et menneske ihjel, selvom mennesket kun er et foster". Enig, siger 18 % i ny dansk undersøgelse.

Besøg Abortbarnet.dkBesøg Abortbarnet.dk

Læs: Jeg fortryder!Læs: Jeg fortryder!

Kontakt Retten til Liv ...Kontakt Retten til Liv ...

Følg Retten til Liv:Følg Retten til Liv:

 

9 teser om mennesket 9 teser om mennesket

1. Skabt af Gud i kærlighed
2. Skabt i Guds billede
3. Skabt ved Kristus til barnekår hos Gud
4. Skabt som et uerstatteligt og uforligneligt individ
5. Helliget som ufødt af Jesus Kristus, der selv var foster
6. Helliget af Jesu velgerninger mod de mindste små
7. Beskyttet af Guds lov
8. Kaldet til et liv i kærlighed og sandhed
9. Overgivet til kirkens omsorg under evighedsansvar

Præsenteret af Retten til Liv ved en aktion i Århus 1996.

Er det realistiskEr det realistisk

- at arbejde for afskaffelse af abortloven?

Henrik Højlund skriver: Man kan af og til støde på det synspunkt, at abort-sagen er tabt, og at vi derfor skal fokusere på det egentlige - evangeliets forkyndelse, åndelig vækst, vores positive anliggende - og ikke spilde kræfterne på at forandre et samfund, som er blevet gennemført pluralistisk og sekulariseret. Men er det rigtig? Læs: Er det realistisk at arbejde for afskaffelse af abortloven?

Menneskeguden og menneskedyretMenneskeguden og menneskedyret

Poul Hoffmann skriver: Forestillingen om menneskeguden = menneskedyret er abortsamfundets religiøse dimension med helligskrifter dogmer og kult. Egentlig er det tilbedte væsen et abstrakt gruppevæsen, "menneskeheden", "folket" eller hvad der i de skiftende sammenhænge vælges af betegnelser; det enkelte menneske ses der ubesværet bort fra, og noget hensyn til det tages der i sidste instans ikke. De historiske eksempler er legio, med nazismen og marxismen som de anskueligste. Belært af erfaringen passer man i dag på ikke at få dogmerne udmøntet for åbenlyst politisk, som nazisterne og marxisterne var så ubehændige at gøre, for så kan de falde politisk. Det hele skal helst bare ligge i luften som selvfølgelige "videnskabelige" sandheder.
Læs artiklen Menneskeguden og menneskedyret.

Lejeune-erklæringenLejeune-erklæringen

Den banebrydende franske genetiker Jérôme Lejeune fastholdt igennem hele sin karriere, at ethvert menneskeliv – fra befrugtningsøjeblikket til en naturlig død - har krav på ubetinget respekt. Lejeune-erklæringen