Forside  |  
 | 

Aktuelt september 2012Aktuelt september 2012

 

Fra pressen september 2012Fra pressen september 2012

27.09.12: Nyt Michael Jackson album med nummer om fædres kamp for deres ufødte børn.  På et netop udgivet album med nye og gamle numre af popikonet Michael Jackson præsenteres sangen Abortion Papers, der sætter spørgsmålstegn ved den fri abort. Sangen fortæller historien om en gravid kvinde, der er på vej til at få en abort imod faderens ønske. Nummeret er produceret i 1980, men aldrig før udgivet. Nummerets refræn lyder: Those abortion papers - Signed in your name against the words of God - Those abortion papers - Think about life, I’d like to have my child. Hør det på YouTube.

 

24.09.12: Planned Parenthood uden omsvøb
'Jo færre jo bedre'. Det er budskabet på en nigeriansk plakat, der lige nu cirkulerer på facebook. Plakaten er produceret af Planned Parenthood, det internationale svar på Sex og Samfund, og budskabet er rystende klart: Få så få børn, som muligt.
Planned Parenthood afslører hermed sin egentlige agenda: at begrænse befolkningstilvæksten. "Har Planned Parenthood nogensinde fordømt Kinas et-barns-politik?," spørger en af debattørerne. "Det er sygt", lyder en anden reaktion på facebook?
Planned Parenthood er verdens største abortudbyder, så når de tilbyder at hjælpe nigerianske kvinder med at begrænse børnetallet, er det primært ved at tilbyde abort.

 

20.09.12: Abort øger generel dødelighed viser dansk studie

Nyt registerstudie foretaget på danske data viser, at kvinder, der vælger at aborterer deres første barn har en øget risiko for at dø - af 'ikke voldelige' årsager - sammenlignet med kvinder, der vælger at føde deres barn. Risikoen er størst det første år efter aborten. Der er også større risiko ved senaborter end ved tidlige aborter. Der ses også en let øget risiko i forbindelse med spontan abort. Resultatet ligger på linje med et finsk studie, der viser, at kvinder, der vælger abort har tre gange så høj en risiko for at dø af 'naturlige årsager' i tiden efter aborten, end kvinder, der vælger at føde deres barn.

 

20.09.12: Abortpillen øger mødre-dødeligheden
Usikre illegale aborter er blevet erstattet af farlige legale medicinske aborter i den tredje verden.
En række studier har vist, at medicinske aborter giver anledning til en stigning i mødresygeligheden og mødredødeligheden. Baggrunden er, at en medicinsk abort i en ud af fem tilfælde kræver en medicinsk eller kirurgisk efterbehandling, og at denne behandling ikke er til rådighed i den tredje verden. Derfor dør kvinder i et stigende antal pga. forblødning og infektion.
Den medicinske abort er længe blevet promoveret af FN-støttede organer, som det, der skulle redde den tredje verdens kvinder fra abortdøden.

I en tale ved FN's kvindekonference, hvor denne problematik diskuteres, opfordrer Donna Harrison M.D. udviklingslandene til at være kritske overfor den information, der kommer fra WHO/UNFPA/IPPF, idet disse organisationer, som hun siger, drives af en befolkningsbegrænsende agenda, og at det ikke nødvendigvis er befolkningens bedste, der ligger dem på sinde.

 

Simon Emil Ammizbøll, Liberal Alliance

13.09.12: Kun ok at være mod abort, hvis man selv kan forsørge sine børn
Simon Emil Ammitzbøll har skabt debat. I udsendelsen 'Velkommen til virkeligheden', der sendes på TV2 i aften besøger han den enlige mor og kontanthjælpsmodtager Mette Hansen. Besøget er et indslag i den verserende politiske debat om kontanthjælp. I samtalens løb kommenterer Ammitzbøll dette at få børn, når man er på offentlig forsørgelse: "Det er jo også et valg at få tre børn med tre forskellige mænd. Vi har jo fri abort i det her land." Da kvinden forklarer, at hun er imod abort, lyder svaret. "Men det synes jeg også er ok, hvis jeg ikke skal finansiere dit liv." Udtalelsen har vagt forargelse. Se indslag fra TV2.

 

04.09.12: Større risiko for at føde for tidligt, hvis man har fået provokerede aborter
Har man fået en eller flere aborter stiger risikoen for, at man føder for tidligt ved en senere graviditet, viser en ny finsk undersøgelse. Ifølge MedPageToday, der refererer undersøgelsen, er risikoen for at gå i fødsel før 28. graviditetsuge mere end fordoblet hos en førstegangsfødende, der har fået tre eller flere aborter.
"Sundhedsinformation bør indeholde oplysninger om de potentielle sundhedsrisici ved gentagne provokerede aborter, herunder præterm fødsel og lav fødselsvægt i de efterfølgende graviditeter." siger medforfatter Reija Klemetti, ph.d, national Institute for Health and Welfare i Helsinki.

 

04.09.12: Undskyld vi er her
Ny dokumentarserie på DR1 vil beskrive hverdagen for tre unge piger med Downs syndrom - en minoritetsgruppe, der er ved at forsvinde i Danmark, da stort set alle forældre, der får at vide, at de venter et barn, med Downs syndrom vælger at få en abort.
I programmerne taler pigerne ifølge DR's omtale om deres livskvalitet, hvad de forventer af fremtiden og om, hvordan det er at være blandt de få mongoler, der er tilbage i Danmark.
Programmet sendes over seks torsdage og vises første gang torsdag den 6. september kl. 21 på DR1.