Forside  |  
 | 

20.10.12: Hvem skal betale?20.10.12: Hvem skal betale?

Af Niels Fhær Larsen, Nørretoftevej 25, 3200 Helsinge
Den der forbruger skal selv betale. Det lyder besnærende. Men selvfølgelig gælder det kun hvis man er muslim eller indvandrer. Og så selvfølgelig dem der nægter at få fjernet det barn man venter, fordi barnet har en sygdom. Hvad med de gamle? Eller fattige? Hvornår kommer turen til dem? Vi skal jo have et samfund med råd til nye togskinner og renovering af nedslidte skoler. Et samfund hvor ingen er i vejen. Et samfund, hvor alle tænker ens. Det betyder i sidste ende et samfund uden debat, for den er der heller ikke plads til. Hvornår sker det?
Svaret er let nok.
Det sker når vi fjerner de børn vi ikke ønsker fra moders liv. Det sker når muslimer ikke har samme vilkår som alle andre. Det sker når vi ikke længere tager os af de fremmede. Og det sker når de gamle og fattige ikke længere regnes for noget. Aktiv dødshjælp hedder det. Sjovt nok er det en tid som vores gamle bibel beskriver temmelig indgående. Denne bog advarer os om at når det sker, vil det blive en meget streng tid.
Men det ender ikke der.
For der er et håb for dem med en anden mening. Der er et håb for den fremmede og den svage. Der er et håb for den der tør stille spørgsmål til de ting vi går og gør. Der er et håb for den uønskede og besværlige. Der er et håb for narkomanen og den kvinde der har mistet alt. Der er et håb for alle der drømmer om et liv. Aktiv livshjælp hedder det. Den gamle bog viser os vejen.