Forside  |  
 | 

15.10.12: Tab af liv gør indtryk, men hvad med abort?15.10.12: Tab af liv gør indtryk, men hvad med abort?

Af Niels Fhær Larsen, Nørretoftevej 25, 3200 Helsinge
Præstøulykken, som den tidligt på året blev oplevet af redningsmandskab, gjorde et dybt indtryk på dem der oplevede det. Også vi andre, der gennem medierne hørte om unge raske menneskers tab af liv og førlighed, var berørt, men ikke i så høj grad som dem der deltog aktivt i redningen. Vi var ikke så tæt på. Så ulykken var lettere at glemme og ryste af sig.
Men hvordan ryster man en ulykke af sig? Hvis nu der skete mange ulykker. Så ville det være nyttigt at kunne.
Svaret er ganske enkelt. Man holder bare tingene godt på afstand. Og lukker ørene for dem. Eller man kalder bare tingene noget andet end det er. F.eks et foster kalder man en slimklat.
Hver dag året rundt omkommer 40 unge mennesker på den måde her i Danmark. Dødsårsagen er at det lille menneske bliver revet itu og smidt ud. Deres dom er at de er uønsket. Drabet sker uden advokatindblanding. Ingen taler deres sag. Og dog....
Rundt omkring mærker man at flere og flere stopper op og stiller spørgsmål til, hvordan det kan være at vi er kommet så langt ud på et sidespor. Man har lyst til at spørge hvem det egentlig er, der ved at tage kvinderne som gidsel, nu fuldstændig skyldfrit kan fjerne det der kommer i vejen for vore planer? Vi kunne også spørge, hvordan man kan tillade at kvinder skal overdynges med skyld og skam (en tabubelagt konsekvens af mange provokerede aborter), og hvordan det bliver accepteret, når bare man kalder det kvindefrigørelse? Jeg tror tiden er moden til at revurdere konsekveserne af 40 års fri kvindeundertrykkelsesloven.