Forside  |  
 | 

Fra Abortliniens brevkasse:Fra Abortliniens brevkasse:

"... Jeg føler bare en kæmpe sorg indeni - jeg er ked af det og kan ikke komme videre. Han [kæresten] er ok og mærker det slet ikke og bliver ved med at sige, det ikke var et barn og bare en klump. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg fortryder ...”

Abortlinien.dk

Beretninger fra pressenBeretninger fra pressen

23.03.15: Abortsøgende: "Ultralydsbilledet og hjerteslagene satte alt i et nyt lys". Norske Ane troede, at hun havde gennemført en medicinsk abort, uden at nogen fik noget at vide. Men menstruationen kom ikke tilbage. Kæresten blev involveret, og Ane blev igen undersøgt. "Ultralydbillederne og hjerteslagene gjorde, at alt blev set i et nyt lys. Ikke mindst, at vi nu var to om det", siger Ane, der valgte at beholde sit barn.

06.13.15: Sarah vil altid savne det barn, hun aborterede.
For fem år siden ændrede en uønsket graviditet alt for Sarah Hussain. 'Det barn jeg ventede var unikt. Og lige meget hvor mange børn jeg får, vil det aldrig være hende', siger hun til Kristeligt Dagblad.

06.03.15: Kunne have haft fire børn i dag, tre blev valgt fra. Inger Hansen har fået foretaget tre aborter. I dag vil hun gerne være med til at sætte fokus på de psykiske følger af abort. "Jeg håber, min historie kan være med til at hjælpe andre. Så flere kvinder må turde lytte til deres hjerte,” siger hun. Læs også: Øget fokus på psykiske problemer efter abort.

04.02.15: Mia og Marius var selv børn, da de fik barn. Mia var 14, og tanken om at blive mor var helt fjern for hende. Men lille Hannah blev født, og i dag – ni år senere - er det, som var så svært, blevet vendt til en solstrålehistorie. Læs den skønne beretning fra Norge.

25.01.15: Alle advarede mig om at få børn, men glemte at fortælle mig dette. Da Jenny Gerson blev gravid, stod folk i kø for at fortælle hende, hvor svært livet fremover ville blive. I et indlæg på Huffington Post undrer Jenny sig over de mange “advarsler” og slutter: “De skulle have advaret mig om, at det at blive mor ville ændre alt, men at jeg aldrig ville have lyst til at tage tilbage og besøge mit “gamle” jeg, ikke engang i et sekund. De skulle have advaret mig om, at mit liv ville blive så rigt, smukt og tilfredsstillende, at jeg ville kigge tilbage på, hvad jeg havde før, og tænke: ‘Stakkels mig. Jeg kendte hende ikke endnu’.”

 

Min historieMin historie

Læs her beretninger, fra mennesker, der har haft aborten tæt inde på livet. Besøg også Abortliniens brevkasse, og læs om kvinder, der står i valget abort eller barn.

Når voldtægten ender med et barnNår voldtægten ender med et barn

Kristina har oplevet mange svære ting i sit 32-årige liv, også fra dem der skulle have været der for hende. Oven i de mange svære ting kom så voldtægten for 3 år siden.

Kristinas historie.

16 år og gravid!16 år og gravid!

Freja Laursen var 16 år og havde en kæreste. En dag fandt hun ud af, at hun var gravid.  "Faktisk kom jeg så langt som til at skrive under hos lægen til abort...

Frejas historie.

Det er også mit barn! - en fars historieDet er også mit barn! - en fars historie

Historien om Capers mareridt i kampen for at beholde sit ufødte barn, om kampen mod systemet og om en nye erkendelse af, hvor problemet egentlig ligger.
Caspers historie.

Man skal nok finde en vej fremMan skal nok finde en vej frem

Er du ung, gravid og bange? Hvis man bare holder hovedet koldt og snakker med sine omgivelser, så skal man nok finde en vej fram, der er mega fed! Jeg har prøvet det ...

Helenas historie.

Blev presset af lægenBlev presset af lægen

Maria: "Jeg er utrolig vred på lægen, fordi hun ikke hjalp mig. Hun vidste, at jeg ikke ville slå mit barn ihjel, og alligevel pressede hun mig til at vælge abort. Har en læge virkelig lov til det?" Sådan spørger Maria, 16 år.

Marias historie.

Abort er uigenkaldeligtAbort er uigenkaldeligt

Malene fik en abort for 9 år siden - meget mod sin vilje. Hendes forældre og kæreste pressede hende, indtil hun sagde ja. Det føltes, som om hun skulle henrettes.

Malenes historie.  

Annas historie: Abort har konskvenserAnnas historie: Abort har konskvenser

Se interview med Anna, der fortæller om sine aborter, om kulde og ligeyldighed og om at komme til erkendelse af, hvad man har gjort.

Annas historie på YouTube.

Kaos blev til ønskebarnKaos blev til ønskebarn

Da Vickie i starten af juli fandt ud af, at hun var gravid, var hun sikker på, at hun ville have abort. Men sådan blev det ikke, og nu er hun og hendes kæreste blevet forældre til den smukkeste lille prinsesse. 

Vickies historie

Tag skyldfølelsen alvorligt Tag skyldfølelsen alvorligt

- og oplev ægte befrielse
Sådan lyder Birgitte Nielsens råd til kvinder, der sørger efter en abort, de har fortrudt. Og Birgitte ved, hvad hun taler om - hun har selv prøvet det!

Birgittes historie

Et godt råd kan ændre det heleEt godt råd kan ændre det hele

Darby's historie. Darby blev gravid som 16 årig og gennemgik alle de kaotiske tanker og følelser en sådan situation indebærer. Men nogle kloge ord fra hendes gynækolog fik afgørende betydning. Hør hendes historie.